Oletko koskaan tullut ajatelleeksi sitä, mitä kaikkea kaurapuurosta voi valmistaa? Kaurapuuro on jo itsessään kunnon superfoodia, sillä kaura sisältää hurjan paljon proteiinia, hyviä rasvoja ja lisäksi se on myös terveellinen hiilihydraatin lähde! Kun hiutaleen vaihtaa leseeseen, muuttuu puuro entistäkin terveellisemmäksi ja proteiinin määrä kasvaa entisestään! Lisäksi peliin tulee mukaan runsaasti kuitua!

Have you ever been thinking what kind of SUPER FOOD the Oatmeal really is? Have you ever been thinking what kind of different foods you can prepare just by using the porridge? You can make some bread, pancakes and this lovely pudding I am sharing with you today! I have it for breakfast and also sometime for lunch also! No matter it tastes like a dessert  – it’s healthy enough to eat even for every meal! Just look at those nutrition facts, you will find them in recipe!!! Let’s try it babe!

Tästä varsinaisesti terveysruoasta saa valmistettua nopeasti monenmoista hyvää, kuten rieskaa, pannukakkuja ja sämpylöitä. Kehittelen jatkuvasti uusia proteiinipitoisia kauraherkkuja, sillä pidän siitä, miten hyvät hiilihydraatit ja laadukkaat proteiinit yhdessä pitävät pitkään kylläisenä. 

Tiesitkö, että kauraleseen hiilihydraateista vain 2 grammaa koostuu sokereista? Se on hurja lukema, sillä hiilareita tässä jymynamissa on yhteensä 43 grammaa sataa grammaa kohden. Proteiinia löytyy puolestaan runsaat 18 grammaa!
Did you know the oatmeal includes lots of healthy carbs because only few of them comes from sugars? Oatmeal also included lots of protein and a bit of healthy fats!

Suurinta herkkuani onkin kauravanukas, jota valmistan Elovena -kauraleseistä ja kananmunanvalkuaisesta. Lisäksi lisään makua antamaan Valion täydellistäkin täydellisempää ProFeel herajauhetta! Näin yksinkertaisesti syntyy herkullinen proteiinivanukas!
Proteiini vanukas kaurasta ,1 annos / Oat Meal Protein Pudding, 1 port.

1 annos sisältää / 1 portion nutrition facts:
energiaa /energy: 306 kcal
proteiinia /protein: 38 g
hiilihydraattia /carbs: 22 g
rasvaa /fat: 4,25 g

Tarvitset / You need:

50g Elovena Kauraleseitä / 50 grams oat meal
2-3dl vettä / 2-3 dl water
5 kananmunan valkuaista / 5 egg whites
10g Valio ProFeel Vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta / 10 grams Whey Protein Powder with vanilla flavor
Valmistus / How to make it:

1. Keitä puuro valmiiksi, anna kypsyä erittäin kypsäksi. Kun puuro on valmis, lisää valkuaiset ja sammuta levy. Sekoita, kunnes valkuainen on kypsää. Valkuainen palaa herkästi pohjaan vaikka levy ei olisikaan päällä, joten älä jätä vanukasta yksin hellalle. / Boil the oatmeal with water until it’s well done. Add egg whites and switch off the cooker. Mix all the time and do not leave the pot alone because the egg whites gets burned very easy no matter the cooker is not on!

2. Kun valkuainen on kypsää ja seos paksua, sekoita seos tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Näin vanukkaasta tulee kuohkeaa. Lisää herajauhe ja sekoita vielä kerran.  / When the egg whites are cooked and the mixture is pretty thick but smooth let’s mix it with blender. Blend until it looks super smooth and add the Whey Protein Powder. Mix again and pour on the plate. 

3. Voit halutessasi maustaa vanukasta myös mehukeitolla! Se on omaa herkkuani silloin tällöin!  / Also if you like to you can put some berry soup in it! I love it! It tastes so good!

Tämä sopii niin aamiaiselle kuin iltapalallekin, itse syön tätä välillä myös lounaalla! Vaikka kyseessä on hyvänmakuinen herkku, ei se silti kuulu herkkukategoriaan ravintoarvojensa puitteissa!

Ihanaa oloa ja vaniljanmakua sun viikoon!

PUS!

<3 LOLA