Moni on kysynyt mistä nimimerkkini Lolathefitnessbarbie tulee. Vastaus on varmasti monen tekijän summa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan nimi koostuu yhdestä merkittävästä tekijästä elämässäni ja täydentyy sitten omalla nimelläni sekä hyvinvointitermillä “fitness”. Olen pohtinut tuota termiä viimeaikoina paljon: mitä on fitness? 

Many of you have asked about my nickname Lolathefitnessbarbie. This name is just part of my own imagination, part of my real name and it also includes the word that means health and wellness to myself. “Fitness”. 

Jokainen meistä mieltää fitnessin omalla tavallaan; toisille se on kokonaisuutena hyvinvointia, treeniä ja terveyttä, toisille se puolestaan voi merkitä ehdoitta pelkkää kisaamista ja sen ympärille rakentuvaa elämää ja elämäntapaa. Tunnen ihmisiä molemmista kuppikunnista. Itselleni fitness on ikään kuin yksi elämäni arvoista. Se pitää sisällään hyvinvoinnin ja terveelliset elämäntavat, joihin lukeutuu laadukas ja monipuolinen ravinto sekä hyvinvointia edistävä treeni. Treenitavoitteet vaihtelevat luonnollisesti omien mieltymysteni mukaan ja treenin määrä on aina suhteessa omaan jaksamiseeni: laiskottelua en itseltäni salli, mutta energiatasojen hipoessa nollatasoa en itseäni salille piiskaa sillä siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Laadukkaasta ja monipuolisesta ravinnosta en kuitenkaan koskaan tingi, sillä kuten sanonta kuuluu “vatsalihakset tehdään keittiössä”. 

My weight has changed a lot during my life. Years ago I was more than +20kg overweight and after huge weightloss I did I was -20kg underweight. After this body circus I had I have finally find my personal weight balance. I prefer be overweight than undetweight I can say now when I have seen the life of anorectic. After Anorexia I still have some throid and pancreas problems for example.

Olen ollut monen kokoinen. Painoa on ollut +20kg ylimääräistä ja vastaavasti myös -20kg alipainoa. Tuollaisen kilotaistelun jälkeen oma hyvä paino on hahmottunut selkeäksi. Terveyshaittojen puolesta olen mieluummin hieman plussalla kuin miinuksella, anoreksian jättämät jäljet kun eivät ole vain mielen arvet vaan mm. kilpirauhasongelmat, osteoporoosi, haiman liikatoiminta sekä omat hormonaaliset haittansa itse sairauden aikana. Näitä hoidetaan nyt lopun elämää.Minulta on kysytty koenko olevani nimeni vanki”? Aiheuttaako nimi minulle ulkonäköpaineita? 

En ja ei. Olen henkisesti ylittänyt nuo sudenkuopat vuosia sitten. En koe paineita ulkonäöstäni enkä voisi nähdä itseäni tilanteessa jossa lähtisin muokkaamaan omaa ulkomuotoani toisten takia. Teen sellaiset jutut itseni vuoksi jos ja kun niin mielin. Olen perso makealle eikä minuakaan aina treeni nappaa. Ehkä olen vuosien päästä snadisti pullea, en tiedä siitä, mutta tiedän että niin kauan kun pidän kiinni itsestäni ja arvoistani, niin kenenkään toisen ihmisen negatiivinen energia ei tule minua horjuttamaan.

People ask me if the name add sress? Do I stress about weight gain or so because of the name fitness barbie?

No and No I don’t. Nowadays I am very ok with my weight. I do love sweets and pizza and there are days when I just don’t like to do any workouts. It’s not easy to stay fit when you LOVE food! If I gain weight it’s my own business and I won’t change my body for anyone else than just to myself. You can tell call me as Lola the FATNESS barbie (but I prefer Chubby Barbie lol) if you like lol
To me the most important thing is feel good and be happy and love myself and my body just they way it is. <3

xx, Lola

Jos jossain kohtaa hymyilenkin posket pyöreämpinä niin kutsuttakoon minua sitten vaikka Lola The FATNESS Barbieksi. Ulkomuotoni ei ole yhteydessä tietooni eikä taitooni tällä alalla, vaikka toki olen ammatillisesti vakavammin otettava tiukkavatsaisena kuin pienen masun kanssa. Ihmisyys ei ole kuitenkaan koskaan ulkoista eikä tätä työtä ulkonäöllä tehdä.

PUS!

<3 LOLA