Onneen ei ole oikotietä, mutta joulu ilman herkuttelua ei kuulosta kovin onnelliselta. Ei ainakaan minusta. Joulu on se aika vuodesta kun oma painoni pääsee väkisinkin nousemaan hieman, sillä joulu on aikaa, jolloin en kiellä itseltäni mitään. En aseta rajoituksia herkuttelulle, mutta ehtoja sen sijaan kylläkin. Kun minulla on homma hanskassa voin syödä vapaasti mitä haluan ja mitä tekee mieli ilman, että koen jälkikäteen morkkista tai että tarvitsee pelätä homman karkaavan käsistä. 

Christmas without Christmas eating does not sound very nice to me. I need it. I want it. And I always do it. Of course. The Christmas time is the time when I gain weight a bit every year. But not much. I have my tips to avoid Christmas weight gain and now I will share them with you! 

NÄIN PIDÄT JOULUKILOT KURISSA RENNOSTI: / TIPS HOW TO AVOID CHRISTMAS WEIGHT GAIN:


 • Huolehdi ateriarytmistä läpi pyhien, myös aattona. Anna itsellesi lupa herkutteluun sillä rajaehdolla, että päivän kaikki ateriat tulee syödyksi tasaisesti: aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Näin et tule vetäneeksi herkkuövereitä, sillä keho pistää yksinkertaisesti vastaan. Terveellinen iltapala illan päätteeksi varmistaa, että et herää aamulla vatsa kurnien ja tulevan päivän aterioista on helpompi pitää kiinni.
 • / Keep up the regular eating.  Allow yourself to eat everything you want as much as you want on the condition that you will eat ALL REGULAR MEALS during the day. This means breakfast, lunch, little healthy snack, dinner and bedtime snack. This way you make sure you just can’t over eat Christmas food. Your body just can’t handle it. But if you do skip the meals you will start to crave lots of sweets or salty foods. Not good. The healthy bedtime snack makes sure you will wake up sated and make it easier to keep up the regular eating next day again. So do not skip any meals on Christmas time.
 • Älä syö silmilläsi vaan hampaillasi. Joskus käy niin, että ladomme lautasemme kukkuralleen ruokaa ikään kuin peläten, että  ruoka loppuisi kesken ennen kuin ehdimme santsata. Isommallakin porukalla päivällistäessä jouluruokaa kuitenkin jää tyypillisesti yli monen päivän verran, joten ole huoletta. Täytä lautanen maltilla ja santsaa nälän mukaan, muista pureskella ruoka huolella ja anna vatsallesi aikaa täyttyä välttääksesi kuuluisan jouluähkyn. 
 • / Eat with your teeth not with your eyes. Sometime we put foods on our plate too much and it seems like we scare the food runs out before we are sated. Just remember this: this won’t happen. Just relax and let yourself to enjoy your Christmas eating with time. Fill your plate with nice food and do not take anything too much. Remember to take small bites and chew well before you put more food in your mouth again. Just take time to eat and enjoy it.
 • Älä unohda kasviksia. Kokoa lautanen fiksusti joulupöydässä ja valitse kasvis- ja proteiinipainotteisia ruokia jättäen rasvaiset ja hiilihydraattipitoiset valinnat vähemmälle.
 • / Do not skip vegetables. Fill your plate with though and choose some nice greens also. Try to skip unnecessary carbs and fats and choose more some proteins. 
 • Muista juoda riittävästi vettä. Veden juonti ylläpitää aineenvaihduntaasi ja energiankulutustasi. 
 • / Remember to drink water. Drinking water keeps your metabolism and calorie burning up.
 • Valmista myös terveellisempiä jouluherkkuja. Joulutorttujen ja pipareiden sijaan tai lisäksi voit tehdä herkkuja raakasuklaasta sekä korvata osan jouluherkkujen sokerista maustetulla proteiinijauheella tai stevialla. 
 • / Make also healthy Christmas food and sweets. You can always make some healthier versions of Christmas pudding and cakes! Try some raw chocolate and add some nice protein powders. You can cover sugar with stevia for example!
 •  
 • Älä valmista liikaa jouluruokaa. Yritä laskea jouluruoat mahdollisimman tarkasti syöjien kesken, jotta ruokaa ei jäisi nurkkiin pyörimään viikko tolkulla. 
 • / Do not make Christmas foods too much. Try to be smart and make foods as much as you and your guests really need and want it. Do not over make it. It’s not good if you HAVE TO eat the Christmas food next two weeks. 
 • Vältä valmisruokia jos mahdollista. Pyri valmistamaan jouluruoat itse, näin säästyt monilta lisäkaloreilta, turvottavilta lisäaineilta sekä liialta suolalta, mikä sekin kerryttää nestettä kehoosi. 
 • / Avoid convenience food as much as you can. Make the foods by yourself as much as is possible. This way you will stay away from unhealthy additives and too much salt. Remember that the salt is the little evil that keeps fluids in your body and make you feel swollen.
 • Pysy liikkeessä pyhistä huolimatta. Vaikka skippaisitkin salin tai tyypillisen treenin kokonaan, pidä itsesi liikkeessä esimerkiksi aamu- ja/tai iltakävelyillä. Kotona voi myös tehdä vatsoja ja nostella käsipainoja. Pääasia on, että pidät aineenvaihduntasi käynnissä. 
 • / Keep your sports up no matter it’s Christmas. You don’t have to go to gym, I will skip the gym anyway. Just make sure you will move yourself somehow. Go for nice walk in the morning or evening and you can always make some abs at home. The most important thing is that you will keep your metabolism work.
 • Suunnittele pyhät etukäteen. Keksi tekemistä joulun pyhiksi, jotta et jämähdä töllöttämään tv:tä. Perheen kanssa voi suunnitella yhteisiä ulkoiluhetkiä tai kenties vaikka retken talviseen luontoon. Anna liikunnan ja ulkoilun lomassa aivoillesi töitä ja valitse tv:n sijaan esimerkiksi lautapelit. 
 • / Plan your Holiday in advance. Make sure you will have some nice things to do during the Holiday. You can plan some nice outdoors with family or make a trip to the nature. Just stay away from TV and snacking.
 • Muista antaa kehosi ja mielesi levätä. Riittävä uni on kaiken A ja O myös silloin, kun halutaan pitää mieliteot ja mussutus kurissa. Mitä pidempään valvomme, sen enemmän syömme.
 • / Remember to let your body and mind rest also. Longer we stay up more we eat. So go to bed in time and rest. This way you also keep your cravings down and you can handle them better. 

Wish you all have a wonderful Christmas! 

xx, Lola

Ihanaa joulua murut! 

PUS!