Joulukuu on herkuttelun aikaa, mutta onneksi siihenkin löytyy terveellisiä ja kevyempiä ratkaisuja. Joulutortut ja joulukakun voi helposti korvata terveellisellä raaka-kakulla, joista oma suosikkini on Vadelma-Valkosuklaa raakakakku ja ohje seuraakin tätä postausta näppästi tässä ohessa. Kakku sopii täydellisesti sekä joulupöytään, että esimerkiksi pikkujouluihin!VADELMA-VALKOSUKLAA RAAKAKAKKU / RASPBERRY–WHITE CHOCOLATE RAW CAKE


Tarvitset Ø18cm irtopohjavuoan tai kaksi pienempää pitkulaista vuokaa, esimerkiksi leipävuokaa. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä. You need Ø18cm cake mold or 2 smaller molds like bread molds for example. Cover the mold base with baking paper. I recommend to make the cake a day before serving. 

POHJA:

2dl saksanpähkinöitä
1dl pehmeitä taateleita, noin 9 kpl
ripaus merisuolaa
/ BASE: 

2dl walnuts
1dl soft dates, about 9 pieces
little bit of salt

VADELMATÄYTE:
300g vadelmia
3dl cashew-pähkinöitä (liota vähintään 2h ennen kakun valmistamista)

Puolikkaan sitruunan mehu
1/2 dl hunajaa
1 vaniljatangon siemenet
3/4dl sulaa kookosöljyä
/ RASPBERRY FILLING: 

300g raspberries
3dl cashews (soak well at least 2 hours before using) 
1/2 lemon juice
1/2 dl honey
seeds of 1 vanilla pod
3/4dl melted coconut oil

VALKOSUKLAATÄYTE:
3dl cashew-pähkinöitä (liota vähintään 2h ennen kakun valmistamista)
1dl kookosmaitoa
1/2dl soijamaitoa
1 vaniljatangon siemenet
1/2dl hunajaa
1dl CocoVi-kaakaovoita (löytyy pussissa rakeen muodossa)
/ WHITE CHOCOLATE FILLING: 
3dl cashews (soak well at least 2 hours before using) 
1dl coconut milk
1/2 dl soya milk
seeds of 1 vanilla pod
1/2dl honey
1dl cocoa butter

PINNALLE: 

Painele pinnalle muutama vadelma koristeeksi

/ ON THE TOP: 
Few raspberries to finish the lovely look


VALMISTUS / HOW TO MAKE IT:  

1. Sekoita pohjan ainekset blenderissä kunnes seos on tasaista ja pehmeää – ei tahmeaa! Jos ajat taikinan liian pehmeäksi, lisää pähkinää. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja nosta vuoka pakastimeen. Mix all the base ingredients together in blender. Mix it as long as the mixture is soft but not tacky. If you over do it just add some nuts to help it. Press the base dough with hands on the bottom of the mold and put the mold into freezer. 

2. Valmista vadelmatäyte: laita blenderiin vadelmat ja sitruunamehu ja soseuta. Lisää sitten hunaja, kookosöljy sekä vaniljatangon siemenet. Sekoita. Huuhtele hyvin liotetut cashew-pähkinät ja lisää niitä hiljalleen seokseen koneen käydessä. Anna seoksen sekoittua tasaiseksi välillä sammuttaen ja kaapien massaa koneen reunoilta. Kaada vadelmatäyte pohjan päälle ja nosta takaisin pakastimeen. Anna pohjan jähmettyä pakastimessa 3 tuntia, tai kunnes se tuntuu kiinteältä. Älä kiirehdi. Make the respberry filling: put raspberries and lemon juice in blender and mix. Then add honey, coconut oil and vanilla seeds and keep on mixing. Rinse the cashews (that you already have soaked well before using right?!) and add them slowly in mixture same time when the blender is running. Sometime stop the blender and use the dough back to center from the borders. Pour the dough into the mold to cover the nut base. Put the mold back in the freezer at least 3 hours until the filling is freeze. 

3. Kun vadelmatäyte on jähmettynyt, valmista valkosuklaatäyte: Huuhtele jälleen hyvin liotetut cashewt. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja kaada se blenderiin. Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja lisää se blenderiin yhdessä muiden loppujen ainesten kanssa. Aja massa tasaiseksi ja kaada täyte jähmettyneen vadelmakerroksen päälle. After the raspberry filling is freeze prepare the whitechocolate filling: again rinse the cashews (that you already have soaked well before using right?!) and melt the cocoa butter. Mix the coconut milk well bedore using. Put the cocoa butter and coconut milk in blender and then add all other ingredients in blender also. Mix well and pour the mixture on the top of freeze raspberry filling. 

4. Painele pintaan kevyesti muutama vadelma haluamallasi tavalla ja nosta kakku pakastimeen jähmettymään noin 3 tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa, mielellään pakastimessa. Put few raspberries on the top of the whitechocolate filling to finish the lovely look. Put the cake on freezer at least 3 hours. Take the cake out of the freezer well in advance before serving. Keep the cake in fridge but I still recommend to keep it in freezer. 

Wish you LOVE my cake! <3

xx, Lola

Toivottavasti rakastut ikihyväksi tähän herkkuun! 

PUS!

<3 Lola