Jäätelö on ikisuosikki! Itsellenihän se maistuu myös talvella. Nyt kun saan olla tarkkana tuon gluteenin kanssa niin olenkin alkanut tehdä jäätelöä itse. Huomasin, ettei sen aina tarvitse olla kermajäätelöä, jotta makuelämys olisi upea. Eri hedelmistä ja marjoista saa loihdittua IHANIA herkkuja! Terveellisesti <3 Ja jos sitten mieliikin vähän kermaisempaa jädeä, löytyy tästä postauksesta resepti siihenkin! Nyt kun kevät on koittanut ja kesä tekee tuloaan, on aika kaivaa jäätelömuotit esiin ja opetella miten syntyy parhaat, itsetehdyt jäätelöt! Näissä resepteissä parasta on se, että et tarvitse jäätelökonetta. Siis: jäätelöreseptit ilman jäätelökonetta!

Jäätelömuotteja löytyy joka lähtöön. Itselläni niitä on monen muotoisia, kokoisia, värisiä ja eri materiaaleja. Silikoniset muotit toimivat hyvin etenkin silloin, kun tehdään kermajäätelöä. Jos jäätelömuotteja ei ole tai et raaski ostaa vain yhtä kokeilua varten, löytyy myös jäätelötikkuja ja muottina voit käyttää esimerkiksi tyhjää 2dl jogurttipurkkia. Tikkujen korvikkeena toimivat hyvin myös pikkulusikat, vaikka kertakäyttöiset!


ITSETEHTY JÄÄTELÖ ILMAN JÄÄTELÖKONETTA 


VESIMELONIJÄÄTELÖ RESEPTI


1 vesimeloni

Paloittele vesimeloni pieniksi paloiksi ja blendaa blenderissä varovaisesti, pienin sykäyksin monessa erässä mössöksi. Jos haluat täysin sileää massaa, tulee siitä melko vetistä, mutta onnistuu sitenkin. Lusikoi massa jäätelömuotteihin ja pakasta.

Anna olla pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ennen nauttimista anna olla huoneenlämmössä hetki. 

KIIVIJÄÄTELÖ RESEPTI


6 kiiviä

Paloittele 5 kiiviä pieniksi paloiksi ja blendaa blenderissä ajaen massa tasaiseksi, sileäksi. Siivuta jäljellä oleva yksi kiivi ja aseta yksi siivu jokaisen muotin päähän. Lusikoi sitten täytettä muottiin ja pakasta.

Anna olla pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ennen nauttimista anna olla huoneenlämmössä hetki. 

BANAANI-MANSIKKAJÄÄTELÖ RESEPTI


Mansikoita
Banaania

 Viipaloi banaani ja mansikat. Blendaa molemmat yhdessä tasaiseksi massaksi. Lusikoi massa jäätelömuotteihin ja pakasta.

Anna olla pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ennen nauttimista anna olla huoneenlämmössä hetki. 


MUSTIKKA- , PERSIKKA- JA MANSIKKAKERMAJÄÄTELÖ RESEPTI


2,5dl Flora 26% kasvirasvasekoitetta, FLORA VISPIÄ tai kuohukermaa (TAI LUONNON JOGURTTIA MUTTA KOOSTUMUS EI PAKASTETTUNA YHTÄ HYVÄ) 
Mustikoita
Mansikoita
Bonne persikkasosetta

Vatkaa kasvirasvasekoite, vispi tai kerma (jos teet kaikki maut, jaa kerma kolmeen kulhoon ja mausta kukin kulho eri maulla). Blendaa marjat yksi maku kerrallaan tai halutessasi sekoita keskenään. Lisää sose kermaan ja sekoita tasaiseksi. Persikkasoseen voit lisätä suoraan purkista soseena. Lisää soseita maun mukaan, pidä massa kuitenkin kiinteänä.

Lusikoi massa jäätelömuotteihin ja pakasta.

Anna olla pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ennen nauttimista anna olla huoneenlämmössä hetki. 

MUSTIKKAKERMAJÄÄTELÖ RESEPTI


2,5dl Flora 26% kasvirasvasekoitetta, FLORA VISPIÄ tai kuohukermaa (TAI LUONNON JOGURTTIA MUTTA KOOSTUMUS EI PAKASTETTUNA YHTÄ HYVÄ) 
Mustikoita


Vatkaa kasvirasvasekoite, vispi tai kerma. Blendaa mustikat.

Lusikoi kermaa muottiin ja tiputa lusikalla pari nokaretta mustikkasosetta sekaan. Voit myös tehdä kerma-mustikka-kerma -kerroksia. Pakasta.

Anna olla pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ennen nauttimista anna olla huoneenlämmössä hetki. 
Ihania jäätelöhetkiä murut!

Pus, 

Lola