Migreenistä kärsii yllättävän moni. Itselläni migreeni todettiin reilut kymmenen vuotta sitten ja ajoittain migreenikohtaukseni ovat todella rajuja. Pahimpia ovat kohtaukset, jotka iskevät keskellä yötä tai juuri ennen nukkumaan menoa. Jos päätä alkaa jyskyttää nukkumaan käydessä, kannattaa pika-apuna juoda heti pari lasia vettä ja puristaa sekaan sitruunamehua tuoreesta sitruunasta. Sitruuna on sellainen ihmehedelmä, että sitä todellakin kannattaa säilyttää jääkaapissa hätävarana moneen vaivaan: migreeniin, flunssaan, vatsapöpöihin… Ota veden kanssa migreenilääke ja käy nukkumaan. Myös inkiväärillä maustettu tee auttaa usein. Jos migreeni kiusaa yön yli aamuun, kokeile seuraavia. Nämä seuraavat vinkit ovat sellaisia, jotka toimivat itselläni. Nämä toimivat hyvin myös migreenin ehkäisykeinoina.  

Aloita aamu teellä

Kun migreeni kiusaa, aloita aamusi teellä. Parhaaksi olen itse havainnut Twiningsin lempeän Vanilja teen. Älä hauduta teestä turhan voimakasta. Ota teen kanssa migreenilääke, lämmin juoma nopeuttaa lääkkeen vaikutusta. Sama pätee flunssassa.  
 

Sytytä aromaterapeuttisia kynttilöitä ja rentoudu

Usko tai älä, mutta tämä auttaa. Lempeän tuoksuiset kynttilät, joissa on aromaterapeuttisia öljyjä, lieventävät migreeniä. Kokeile piparminttua tai mentholia. Raikas tuoksu myös lieventää pahoinvointia. Tipauta muutama tippa öljyä kynttilään ja rentoudu.
Voit myös sivellä piparminttuöljyä kasvoillesi. 
 
 

Sydän kynttilät: Light In The Box

Hiero itsesi rennoksi

 Kun kykenet istumaan ilman että tuntuu kuin pää räjähtäisi, hiero itseäsi. Joskus migreenin laukaisija voi olla pahat lihasjumit ja tulehdukset. Itse saan kovan migreenikohtauksen usein rankan treenin jälkeen. Tähän auttaa säännöllinen hieronta.
Voit myös rentoutua joogaamalla ja hieroa itseäsi fitness-rullalla. Sivele ihollesi rentouttavaa ihovoidetta, myös linimettivoide auttaa. Voit myös kokeilla kylmä- tai kuumageeliä. Itselläni auttaa kylmägeeli sekä kylmähauteet.
 

Helli itseäsi hyvillä ajatuksilla

Migreeni on kamala ja vie hetkeksi ilon ja positiivisuuden pois kauas itsestä. Helli silti itseäsi hyvillä, positiivisilla ajatuksilla. Positiivinen mieli on puolet parantumista – usko pois!
 
 

Keskity hetkeen

Kun migreeni ottaa vallan, on täysi mahdottomuus yrittää keskittyä työasioihin tai koulukirjoihin. Mitä enemmän stressaat edessäsi odottavasta työvuoresta, sitä pahemmaksi migreeni äityy. Anna migreenilääkkeen vaikuttaa rauhassa ja keskity tähän hetkeen. Millä voisit parantaa oloasi? Yritä venytellä niskaa ja hartioita. Myös viileä suihku usein helpottaa oloa. 
 
 


Ruoan parantava voima

Kun pahin on ohi, on aika laittaa suuhun ruokaa, jotta saadaan energiatasot pidettyä tasaisena. Valitse ruoka migreenin jälkeen fiksusti: nyt ei ole roskaruoan eikä kuumuutta aiheuttavien keittojen aika. Jos mahdollista, valmista lounaaksi lohta. Omega 3-rasvahapot ovat migreenin vihollisia ja helpottavat sekä migreenin iskiessä että migreenin ehkäisyssä. 
 
 

Toivottavasti löydätte tästä helpotusta migreeniin migreenilääkkeiden ohella!

 
Pus, 
 
Lola