Ei ole helppoa olla yrittäjä, sanotaan. Mutta ei ole sen helpompaa kyllä olla palkkatyössä käyvä tyyppikään, ajattelen. Yrittäjyys tuo toki mukanaan suuren vastuun ja 24/7 päässä pyörivän sirkuksen, mutta yrittäjyys on silti valinta. Todellinen yrittäjä pysyy yrittäjänä, sillä yrittäjyys tuo synnynnäiselle tekijälle mielihyvää monella ei osa-alueella. Moni kokeilee yrittäjyyttä, moni yrittää. Ja lopettaa. Toteaa, ettei se ollutkaan itselle sopiva tie.

It’s not easy to be an entrepreneur they say. But it’s not any easier to be an enployer for an other company either I think. Yes it’s true that being as an entrepreneur you need to take responsibilty much more than when you’re just working for someone else but being as an entrepreneur is still a choice. A real entrepreneur will stay as an entrepreneur because the entrepreneurship is THE THING. Many people try it and many of them stop it. Only to say that it was not right way to them. 

Itse olen tehnyt ja näpertänyt pienestä pitäen. Aivot ovat rullanneet asioita eteen päin unissaankin ja ratkaisuja on keksitty mitä eriskummallisempiin juttuihin. Kaikki mitä teen, teen huolella. Ajatuksella. Sama pätee siihen mitä sanon. Se mitä en osaa joko opettelen tai ulkoistan ammattilaisella. Oman ajankäytön laskeminen ja oman ajan arvottaminen on tärkeä taito. Kaikessa ei voi olla hyvä tai paras eikä pidäkään. Sellainen on ärsyttävää. Jos me kaikki osaisimme tehdä kaiken, ei superammattilaisilla ja erikoisosaajilla olisi töitä. Onneksi näin ei ole. Ollaan siis rehellisiä itsellemme ja ollaan hyviä siinä missä olemme, ja mikä tärkeintä, annetaan itsellemme arvoa juuri siinä

I have done something all the time all of my life. My brains are working 24/7 no matter if it’s day or night. I am thinking all the time. Everything I do I always do with care and with thought. It’s the same with speaking, I never say anything I don’t really mean. If I can’t do something I learnt to do it or ask someone else do it. It’s very important to understand the value of your own time and accept the truth you can’t do everything. You don’t even have to. There are real professionals for the things you can’t do by yourself. Also you need to see that if you make everything in your company by yourself you can’t be good and effective same time. So just be honest and realistic to ourselves and let yourself be good with the things you really are. And the most important thing – remember to give some respect to yourself with this. 

Ihmiset hämmästyvät usein kun kuulevat, ettei ravintovalmennus olekaan päätyöni. Se on totta. Ravintovalmennus, terveys ja ihmisten auttaminen ravinto-ongelmien kanssa on intohimoni, mutta päätyöni on silti yrittäjänä ihan toisella alalla. 

When I tell that Nutrition Coach is not my full time job people somehow get surprised. But yeah that’s the truth. My full time job is being as an entrepreneur in my Advertising Agency in Turku, Finland. In my company I take care of all graphics and part of SEO things. And also make sure the company and all issues runs right way. My main job is make websites and ads. I am good with what I do and I get lots of respect at work. It really motivates me and helps me to keep good energy up! I enjoy when I can give my all and I also love to see my own handprint/skills on my customers marketing. My skills help them to get more new clients and more money! That’s awesome!

Minulla on mainostoimisto Turussa ja vastaan sekä johtamisesta että graafisesta toteutuksesta sekä osin SEO-puolesta. Päiväni kuluvat graafisen suunnittelun parissa; kotisivuja ja mainoksia työstäen. Olen hyvä työssäni ja saan arvostusta. Sellainen motivoi ja saa minut jaksamaan työssäni. Nautin siitä, että saan antaa kaikkeni ja ennen kaikkea pidän siitä, että saan nähdä oman kädenjälkeni mukana toisten yritysten markkinoinnissa. Minun kädenjälkeni ja osaamiseni myy ja tuo heille lisää uusia asiakkaita ja menestystä, se on upeaa!

Advertising acengy and Nutrition Coach work are not the only job in my life. I also have own dog clothes brand and I own online store for the clothes I make and design. I have designed the clothes since I was 14 years old and I still love it! New ideas comes to my head all the time!

Sen lisäksi, että pyöritän mainostoimistoa minulla on oma koiranvaatemerkki sekä verkkokauppa. Suunnittelen ja valmistan oman merkkini vaatteet itse, ne on suunniteltu kaiken rotuisille koirille sekä erityisesti herkille koirille sopiviksi. Kaikki vaatteet ovat saatavilla mittatilaustyönä, joten voit luottaa siihen että tilaamasi tuote on paitsi näyttävä myös mukava koirasi päällä ja aina sopivan kokoinen. Olen valmistanut vaatteita 14-vuotiaasta asti enkä ole kyllästynyt, uusia ideoita tulvii mieleeni koko ajan!

When I come home from work and get my snack meal finished I take my needles and start to knit the sweaters. So I am actually working all the time I just take care the knitting always feel as a hobby so it won’t make me get tired. 

Kun tulen töistä kotiin ja saan iltapalan syötyä, tartun puikkoihin ja alan valmistaa vaatetilauksia. Olen siis käytännössä töissä koko ajan, jaksotan vain ajankäyttöni siten että jaksan. 

Koiranvaatteet ovat minulle vain “harrastus”, näin ajattelemalla se ei myöskään kuormita minua. Kaiken uuden ja kauniin luominen tekee minut iloiseksi ja se antaa energiaa. Tykkään siitä! Muita harrastuksia minulla on kirjoittaminen, jota tuon myöskin täällä blogissa esille, mutta kirja-projektikin löytyy. Kirjoittamisen lisäksi maalaan abstaktia taidetta, se on minulle tapa purkaa stressiä. Maalatessa kuuntelen musiikkia ja musiikki onkin äärimmäisen tärkeä osa elämääni, en kuitenkaan osaa itse tuottaa sitä. Arvostan musiikintekijöitä ja heidän mielivaltaista menoaan. 

Creating nice and beautiful things makes me happy. I also have some hobbies like writing and painting – it’s very good way to relieve the stress. 

Se että teen paljon herättää paljon ajatuksia, monesti ihailua, mutta toisaalta se on tuonut ympärilleni myös katkeruutta sekä hyväksikäyttäjiä. Koska minua kiusattiin lapsena minulta kesti kauan ymmärtää, että saamani ihailu ei ole aina hyväksi. Nykyään osaan sulkea silmäni onnenonkijoilta. Se miten minusta tuli yrittäjä on monen tekijän summa. Se, että elämässäni on ihania asioita ovat tulleet kovan työn kautta. Helpoksi elämäni ei ole kuitenkaan muuttunut missään vaiheessa. Teen paljon töitä ja jaksamiseen auttaa asenne sekä aito halu tehdä juuri sitä mitä teen. Uskon, että yhdessä taito ja todellinen tahto ovat avaimia menestykseen. Menestystä odotan silti yhä, koen olevani vielä kovin alussa, vaikka yrittäjävuosia onkin takana jo täydet kuusi. Mutta olenhan vielä nuori. Vai olenko? 

It makes people think when they see how much things I really do. Usually they adore my lifestyle but there are also some very jealous and nasty people around. Because I was very bullied at school it was first very hard to see the difference with real respect and abusers. Now I can see the difference. There are many different reasons why and how did I came to entrepreneur. I have many lovely and beautiful things in my life but need to remember that all of them have came to me by hard working. I work a lot and positive mind and real hunger to do what I do helps me a lot to stay up and effective everyday. I feel and believe the real desire to do with real skilss are the key for the succes. And I am still waiting for it. But.. I am still young.. Or am I?

Are you already on the way you want to be or are you still looking for your own? By doing you will learn and I always support you to hold on to your dreams! Happy new week lovelies! 

xxx, 

Lola

Oletko jo sillä tiellä, millä haluaisit olla vai etsitkö vielä omaasi? Tekemällä oppii ja omista haaveista ja unelmista kannattaa pitää kiinni.

Näillä ajatuksilla uuteen viikkoon!

PUS!

<3 LOLA